Перейти до вмісту

Міжнародне стажування викладачів кафедри технології машинобудування ХНУ

Викладачі кафедри технології машинобудування взяли активну участь у міжнародних підвищеннях кваліфікації (стажуваннях). Зокрема, доценти кафедри Каразей В.Д., Милько В.В., Соколан К.С., Ткачук В.П. та професор кафедри Гордєєв А.І. пройшли науково-педагогічне підвищення кваліфікації на тему «Використання можливостей хмарних сервісів в онлайн навчанні з використанням платформ Zoom та Moodle» в Науково-дослідному Інституті науково-технологічного парку міста Люблін (Польща) з 27 жовтня по 4 листопада 2021 р.

Навчання відбувалось під час онлайн-занять, а також передбачало самостійне вивчення наданих науково-методичних матеріалів (посібників, конспектів, презентацій) щодо ідентифікації проблем у навчальному процесі у Європейській та Польській системах вищої освіти та науки і в Україні. Під час проходження міжнародного стажування відбулось ознайомлення із:

• європейськими системами вищої освіти та Польщі;

• основними типами комунікативної взаємодії в мережі «Інтернет»;

• новітніми та інноваційними методами навчання в ЗВО Польщі;

• створенням та розробкою електронних навчальних курсів на платформі Moodle;

• передовими практиками академічного он-лайн навчання під час пандемії.

Міжнародне стажування здійснювалось на основі узгодженої та затвердженої IESF Міжнародна фундація науковців та освітян та Хмельницьким національним університетом програми та включало такі етапи його проходження: індивідуальну роботу учасників програми в режимі on-line; підготовку навчальних матеріалів; підведення підсумків навчання.

Участь у лекціях та тренінгах провідних фахівців забезпечила доступ до практичного обміну науково-навчальними методиками, індивідуальними підходами та технологіями при викладанні дисциплін, а також сприяла вивченню європейського досвіду з удосконалення науково-освітнього процесу.

За результатами стажування викладачами кафедри доц. Каразеєм В.Д., Мильком В.В., Соколан К.С., Ткачуком В.П. та проф. кафедри Гордєєвим А.І. поглиблено спеціальні фахові професійні компетентності, опановано новітні науково-педагогічні та науково-дослідницькі технології (онлайн-технології, ІТ-технології на заняттях зі студентами, процеси он-лайн навчання), які можна використати у власній професійній діяльності під час викладання дисциплін кафедри технології машинобудування.

Результати стажування підтверджені сертифікатами.