Сьогодні, 19 листопада 2024 року відбулося виїзне екскурсійне заняття для студентів спеціальності 131 «Прикладна механіка» на Хмельницькій макаронній фабриці. Присутніми були студенти груп ПМТс-22-2, ПМТ-22-1, ПМТ-21-1, завідувач кафедри технології машинобудування Віталій Ткачук, викладачі кафедри Марія Костюк, Ольга Романішина та Володимир МИЛЬКО.
Основною продукцією є виробництво макаронних виробів. Асортимент продукції налічує понад 15 видів макаронних виробів. Макаронні вироби виготовляються без будь-яких домішок та барвників – лише високоякісне пшеничне борошно та питна вода. На підприємстві розроблена та впроваджена система управління якістю та безпечністю харчових продуктів на основі принципів НАССР. На основі цього виданий сертифікат ISO 22000, який щороку поновлюється Хмельницьким науково-виробничим центром стандартизації, метрології та сертифікації на підставі проведеного аудиту. Основним ринком збуту є територія України, країни Африки, Прибалтійські та європейські країни.
Перед студентами та викладачами виступила директор ТОВ “ХМЕЛЬНИЦЬКА МАКАРОННА ФАБРИКА” Вікторія Грек, яка розповіла про історію створення та специфіку виробництва ТОВ “ХМЕЛЬНИЦЬКА МАКАРОННА ФАБРИКА”, продемонструвала відеоролик та готову продукцію підприємства.
Далі спеціаліст служби охорони праці підприємства провів інструктаж, розповів про правила з гігієни праці, виробничого середовища, поводження в робочих приміщеннях підприємства.
Студентам та викладачам видали спецодяг та допустили до виробничих приміщень.
Проводили заняття та супроводжували гостей по робочим приміщенням та території підприємства Віктор Слободянюк – розробник автоматизованих програм керування технологічним процесом підприємства, Нікіта Руснак – інженер конструктор, Тімур Купчишин – заступник директора з технічних питань та директор Вікторія Грек.
Студентам показали роботу лабораторії, де проводять певні вимірювання та дослідження сировини та готового тіста на відповідність встановленим вимогам.
Виробництво підприємства повністю автоматизоване. Завдяки унікальній технології «Турботерматик» та використанню швейцарського обладнання фірми «BUHLER».
Студентам продемонстрували, як автоматизовані системи виробництва виконують функції керування, координації і синхронізації роботи елементів і систем та їх взаємодія на базі розподілу і передачі сигналів команд та інтеграція в інформаційні потоки, носіями котрих є інформаційна техніка і засоби керування.
Студенти побачили роботу екструдера, автоматизованих ліній, де відбувається змішування продуктів та виготовлення тіста, його відстій, нарізка, сушка, повторна нарізка, пакування.
Виїзне практичне заняття відбулося в рамках вивчення дисциплін «Основи систем автоматизованого проектування», «Програмне забезпечення механічної обробки в технологічних системах», «Комп’ютерне моделювання при конструюванні та підготовці виробництва»
Студенти цікавились програмним забезпеченням, роботою автоматизованих процесів та обладнання, задавали питання фахівцям та дискутували з ними.
Потужні виробничі технології, автоматизовані процеси виробництва, дружній доброзичливий колектив та керівництво підприємства – усе це створило незабутню атмосферу робочого процесу та залишило незрівнянно приємні відчуття.
Дякуємо керівництву та фахівцям підприємства ТОВ “ХМЕЛЬНИЦЬКА МАКАРОННА ФАБРИКА”, організаторам та усім учасникам екскурсійного заняття!